Zagun İş Güvenliği Ekipmanları

Güvenlik Ağı Fiyatları

Güvenlik Ağı Fiyatları

Güvenlik Ağı Fiyatlarını etkileyen faktörler ;

* Hammadde fiyatları
* İp kalınlığı ve göz aralıkları
* Örgü tipi

Hammadde Fiyatları 

Güvenlik ağları fiyatını ve dolayısıyla kalitesini etkileyen en önemli faktör, ağ yapımında kullanılan ham maddedir. Bu ham maddeler  Polyamid ( Poliamid), Polipropilen ve Polyester tir. Ve karışım ham maddelerde olabilmektedir. Polyester- Polipropilen karışımı, Polyamid- Polyester karışımı vb.

Açık hava koşullarına en uyumlu ve dayanaklı ham madde Polyamid tir. Güvenlik ağı fiyatını yükselten ham maddedir. Yani en pahalı güvenlik ağıdır.

Orta Kalite ham madde olarak Polyester sayılabilir. Güvenlik ağı fiyatı olarak ta orta seviyelerdedir.

Daha düşük kalite ham madde olarak Polipropilen sayılabilir. En ucuz güvenlik ağı fiyatına sahiptir.

Ancak bu konudaki standartlar olan TS EN 1263-1 ve TS EN 1263-2  içerisinde Polyamid ve belli test sonuçlarını karşılayabilen kalitedeki Polipropilen ham maddelerine atıf yapılmıştır. Polyester ağlar anılmamıştır.

İp Kalınlıkları ve Göz Aralıkları

Güvenlik ağı fiyatını etkileyen faktörlerden bir tanesi de hangi ham maddeyi seçmiş olursanız olun, o ham maddeden örülen ağın et kalınlığı yani çapıdır. Tavsiyemiz min. 6mm çapında ağlar tercih ediniz.

Örgü Tipi

El örgüsü ile hazırlanan ağlar düğümlü ve ekli olarak üretilmekte, makine ile üretilen ağlar ise düğümsüz ve eksiz olarak üretilmektedir. Kalite veya testlere dayanım açısından çok farkları yoktur.
Makine örgüsü olanlar daha seri olarak hazırlanabildiği için güvenlik ağı fiyatlarını bir miktar düşürmektedir.

Benzer İçerikler

Halil Rıfat Paşa Mah.Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat : 10/11 No.1583 Okmeydanı-Şişli-İstanbul