Zagun İş Güvenliği Ekipmanları

Güvenlik Ağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Güvenlik Ağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Güvenlik Ağı Seçerken öncelikle konusunda uzman bir firma ile temasa geçilmelidir. Yapılacak korumaya uygun Güvenlik Filesi çeşidi seçilerek temin edilmelidir.  Düşük kaliteli güvenlik ağı alınarak koruma sağlanmaya çalışılmamalıdır.

Güvenlik Ağı Satın Alırken mutlaka ISO standartlarına göre üretim ve denetleme yapılıp yapılmadığını sorun ve Ürün Yaşlandırma Test raporlarını da isteyiniz.

Güvenlik Ağı En 1263-1 ve 2 standartlarına uygun sistemlere göre ve normlarda belirtilen hammaddelerde alınmalıdır. Bilgi sahibi olmayan bir çok firma sadece ucuz fiyatlı ürünleri normlarda ismi dahi geçmeyen hammaddelerde almakta ve kullanmaktır.

EN1263-1 standardında güvenlik ağları Polyamid ve Polipropilen hammadden imal edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Polyester gibi hammaddeler  daha mukavetmetli olmasına karşın uzama katsayısı düşüktür ve ucuz bir malzemedir.

Dış cephelerde ( İnşaat Güvenlik Ağları ) Polyamid hammadde kullanılması UV dayanımı ve raf ömrü nedeniyle tercih edilmelidir. Hammadde olarak % 40 daha pahalıdır.

Güvenlik Ağlarına TSE 2016 yılından itibaren TS EN 1263-1 ve 2 ye göre, Sistem S Sistem T,Sistem V,Sistem U  sınıflarına göre belge vermeye başlamıştır.

Benzer İçerikler

Halil Rıfat Paşa Mah.Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat : 10/11 No.1583 Okmeydanı-Şişli-İstanbul