Zagun İş Güvenliği Ekipmanları

Okul Güvenlik Filesi Nedir?

Okul Güvenlik Filesi

Okullarda ve eğitim kurumlarında merdiven veya galeri boşluklarında yaşanabilecek kazalara karşı özel olarak imal edilen filelerdir. Toplu düşmeyi durdurma sistemleridir.

Güvenlik filesi düşmelere karşı koruma sağlarken öğrencilerin hareketlerini herhangi bir kısıtlamaya sokmadan merdivenlerde rahat ve güvenli olmalarını sağlar. Merdiven güvenlik fileleri düşmelere karşı  tedbir amaçlı  yüksek mukavemetli %100 naylon ve uv katkılı poliamid   iplerden, merdiven ölçülerine uygun olarak  itina ile üretilmelidir. İstenilen renk file üretimi yapılabilmektedir.

Okullarda merdiven filesi (güvenlik ağı) iş sağlığı ve güvenliğinde (İSG) zorunlu tutulmuştur. Okul Merdiven fileleri yatay ve dikey olarak kullanılmaktadır. Yatay merdiven güvenlik filelerinde ve ağlarında 6 mm ip kalınlığı 100 mm göz aralığı kullanılması İSG ’de zorunlu tutulmuştur.

Dikey (tavandan tabana) tünel sistemlerde, okullarımızın veya kurumlarımızın ihtiyaçlarına göre göz aralığı 40-50 mm, ip kalınlığı 3-6 mm arasında değişen ağlar kullanılmaktadır.

Benzer İçerikler

Halil Rıfat Paşa Mah.Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat : 10/11 No.1583 Okmeydanı-Şişli-İstanbul